Неделя, 17 Ноември 2019 15:13

Петър Ралчев

Петър Ралчев (акордеон) е една от най-ярките звезди на съвременната българска музикална сцена. Основателят на уникален изпълнителски стил, който той определя като „виртуозност, мелодичност, богата хармония и импровизация“, е вдъхновение за много млади акордеонисти по света днес. След като e наследил богатството от мелодии, ритми и размери на народната традиция, той ги внася в нови сфери и ги води към нови висоти. Неговото дълбоко разбиране на тази традиция, съчетано със строго класическо обучение в Националното училище за музикално изкуство в Пловдив, е основа за невероятно художествено развитие.

През годините на изпълнение с други музикални гиганти като Георги Янев и Иво Папасов-Ибрям, Ралчев преобразува изпълнението на акордеона, както го познаваме.

Отворен към тънкостите и иновациите в музиката на други страни, той е един от най-търсените изпълнители в Европа днес. Изнася концерти в САЩ, Канада, Германия, Русия, Унгария, Франция. Освен чрез соловата си кариера, той се изявява с няколко многоетнически европейски групи като The Other Europeans Band, No Border Orchestra, Accordionale, Danube Ship Orchestra, Arabesque и др. Включен е в много български проекти като трио Zig Zag, Българи и квартет Петър Ралчев.

 

Още в тази категория: Юрий Шишкин »

Сдружение АКОРДЕОМАНИЯ АРТ

 

 

 

 

www.accordiomaniaart.com

Организационен комитет

festival@accordiomaniaart.com

 

Международен акордеонен фестивал АКОРДЕОМАНИЯ - Плевен, 4-7 юни 2020
© 2019

Please publish modules in offcanvas position.