Workshop Zone

 

Семинар за професионално развитие в областта на акордеонното изкуство

В Акордеонна академия 2021 международно признатите специалисти Фредерик Дешам, Юрий Шишкин, Виктор Мелник ще бъдат лектори в семинар за професионално развитие в областта на акордеонното изкуство.

Семинарът ще засегне актуални методики и тенденции в интерпретацията на музиката от барока до съвремието, нови изпълнителски техники, произтичащи от технологичното развитие на съвременните инструменти, както и подготовката на изпълнителите за конкурсни изяви.

В Уъркшоп зона акордеонната общност ще се срещне с двама млади, успели български изпълнители - Стоян Караиванов и Христо Златков. Те ще да споделят специфични познания за революцията в съвременното танго чрез бандонеона и новаторството в изпълнението на българския фолклор.

Фредерик Дeшам е председател на Световната конфедерация на акордеона и международно признат професор - ръководител на майсторски класове в цял свят. С професионалисти ще сподели актуални тенденции за постигане на художествен стил в „Барокова музика“ и „Френска музика“. Ще представи своя методика с нови техники, базирани на „Движението създава звука” – „Нов технически подход”.
Юрий Шишкин е заслужен артист на Руската федерация, концертиращ изпълнител и почетен вицепрезидент на Международната конфедерация на акордеонистите. В Акордеонна академия 2021 той ще проследи пътя, който изминава изпълнителят до финала на своето представяне в „Подготовка на акордеонисти и баянисти за конкурси“. Ще представи способите на „Mеховата техника в свиренето на акордеон и баян“, включени в съвременният образователен и концертен…
Виктор Мелник e известен майстор по поддръжка и настройка на акордеони и баяни, консултант на световно известни фирми и производители. Изнася лекции и провежда семинари по проблемите за развитието на акордеона в музикалните академии в Европа. За първи път в България Виктор Мелник е поканен като лектор по темата „Съвременните инструменти - акордеон, баян – устройство, ремонт, настройка и поддържане“.…
Стоян Караиванов e изявен млад изпълнител на баян и бандонеон, отличен с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата. С темата „За бандонеона - душата на тангото“ акордеонната общност ще се запознае с инструмента, на който Пиацола прави революция в тангото. В практическата част, Стоян Караиванов и пианиста Доач Бездюз от Турция заедно…
Христо Златков е автор на съвременни фолклорни композиции. Паралелно с преподавателската дейност концертира на една сцена с известни фолклорни изпълнители от страната и чужбина. „Акордеонът в съвременната народна музика“ представя новаторския поглед на Христо Златков за българския фолклор в изпълненията на акордеон.

Сдружение АКОРДЕОМАНИЯ АРТ

 

 

 

 

www.accordiomaniaart.com

Организационен комитет

festival@accordiomaniaart.com

 

Международен акордеонен фестивал АКОРДЕОМАНИЯ - Плевен, 29 юни - 2 юли 2023
© 2023

Please publish modules in offcanvas position.