Вторник, 16 Март 2021 23:08

Владимир Мандич

Владимир Мандич (Сърбия) Владимир Мандич (Сърбия)

Владимир Мандич е роден през 1965 г. в Крагуевац, Сърбия, където прави първи стъпки в свиренето на акордеон. В основното музикалното училище е ученик на г-н Радомир Томич, най-значимият преподавател по акордеон по това време, донесесъл голям успех за развитието на сръбската акордеонна школа.

В основното музикално училище Владимир участва в много акордеонни конкурси в бивша Югославия. Печели множество награди както като солист, така и като член на камерни състави.

Следващата стъпка в неговото образование е Консерватория „Чайковски” - Киев, където учи в класа на доц. Валери Сергеевич Панков. Този образователен период е много значим за него като акордеонист и музикант. След пет години на обучение Владимир завършва Консерваторията като изпълнител и преподавател с отличие.

През 1991 г. започва работа като преподавател в музикалното училище в Панчево, но след две години се завръща в родния си град в Крагуевац като преподавател в началното и средно музикално училище. Много скоро след това, неговата работа с учениците е широко призната, с впечатляващо свирене и музикален подход и Владимир става един от най-успешните преподаватели по акордеон в Сърбия.

Неговите ученици взимат участие в многобройни конкурси в Сърбия и чужбина, печелят много награди. Особено престижни са наградите спечелени в най-значимите международни конкурси като Trophee Mondiale, Coup Mondiale, Kligenthal и други.

Владимир Мандич често е член на жури, не само в акордеонни конкурси, но и в конкурси за камерна музика.

Днес интересите му са свързани, освен с акордеонната педагогика, и с транскрипции на класическа музика за акордеон и камерна музика за акордеон и други инструменти.

 

Още в тази категория: « Добромир Митев

Сдружение АКОРДЕОМАНИЯ АРТ

 

 

 

 

www.accordiomaniaart.com

Организационен комитет

festival@accordiomaniaart.com

 

Международен акордеонен фестивал АКОРДЕОМАНИЯ - Плевен, 29 юни - 2 юли 2023
© 2023

Please publish modules in offcanvas position.