Обща информация

„АКОРДЕОМАНИЯ МЕЖДУНАРОДЕН АКОРДЕОНЕН ФЕСТИВАЛ 2021

Международен акордеонен фестивал „Акордеомания“ е платформа за оживен творчески и интелектуален обмен между международно признати творци и преподаватели с млади и талантливи музиканти от цял свят, на които ще предложат нови идеи, възможности за творческо израстване и изграждане на контакти за бъдещи професионални кариери.

Международен фестивал „Акордеомания“ е единственото събитие в България, което предлага - конкуренция (международен и национален конкурс), обмяна на опит (акордеонна академия), концерти и творчески контакти с едни от най-големите имена в акордеонното изкуство.

Фестивалът включва:

Международен акордеонен конкурс „Акордеомания“ в 10 категории, разпределени в 3 направления: класика, камерна, виртуозна и забавна музика.

Национален акордеонен конкурс „Акордеомания“ в три възрастови групи за индивидуални изпълнители, включени в Програма на мерките за закрила на  деца с изявени дарби таланти 2021.

Международно жури от Русия, Франция, Сърбия и България ще оценява участниците в конкурсите.

 

Акордеонна академия предлага на участниците:

Майсторски класове на педагози и изпълнители с международна известност – Юрий Шишкин  (Русия), Фредерик Дешамп (Франция) и др.

 

Workshop Zone с признати специалисти и успели изпълнители – лектори в семинар за професионално развитие в областта на акордеонното изкуство:
Фредерик Дeшамп
- председател на Световната конфедерация на акордеона и международно признат професор - ръководител на майсторски класове в цял свят.
Юрий Шишкин - заслужен артист на Руската федерация, концертиращ изпълнител и почетен вицепрезидент на Международната конфедерация на акордеонистите.
Виктор Мелник - известен с майсторството си в Европа, лектор по теми за развитие, устройство, ремонт и поддръжка на акордеона, консултант на световно известни фирми и производители.
Стоян Караиванов - концертиращ изпълнител на бандонион и баян, отличен с почетна грамота за показано високо изпълнителско майсторство от Българската академия на науките и изкуствата;
Христо Златков – автор на съвременни фолклорни композиции за акордеон, преподавател, изпълнител на жанрова и народна музика;

 

Концерти в рамките на фестивала ще изнесат:
Лука Симич (баян) от Сърбия, носител на първа награда в VI категория от Международен конкурс „Акордеомания“ 2019;
Стоян Караиванов (бандонеон и баян) и Доач Бездюз (пиано) - Турция; Христо Златков (акордеон);
Юрий Шишкин (баян) – Руска Федерация;

Те ще представят на публиката  неограничените приложения на акордеона в различните жанрове на музикалното изкуство.

 

Концертите, Международен и национален акордеонен конкурс „Акордеомания“ са със свободен достъп за гости и  общественост.

 

Още в тази категория: Организатори »

Сдружение АКОРДЕОМАНИЯ АРТ

 

 

 

 

www.accordiomaniaart.com

Организационен комитет

festival@accordiomaniaart.com

 

Международен акордеонен фестивал АКОРДЕОМАНИЯ - Плевен, 1-4 юли 2021
© 2021