Уважаеми участници в Международен акордеонен фестивал "Акордеомания" 2023, преподаватели и гости, можете да се запознаете с фестивалната програма.
GRAND PRIX – диплом и парична премия от 1000 лв. се присъжда на участник, получил най-много точки в III, IV, V, VI или VII категория на конкурса, но не по-малко от 23 точки.Награда на Фондация „Георги Гълъбов“ - диплом и парична премия от 500 лв. се присъжда на камерен състав, получил най-много точки в VIII, IX или X категория на конкурса, но не по-малко от 23 точки.
Международен акордеонен конкурс Акордеомания 2021, Плевен се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата по програма за творчески проекти в областта на сценичните изкуства. В събитието, организирано от Сдружение Акордеомания Арт, взеха участие световно признати творци, преподаватели и талантливи музиканти от Сърбия, Франция, Русия, Турция и България. Партньори на международния форум са Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен, Световна конфедерация на акордеона и Съюз на българските музикални и танцови дейци. Студенти, ученици и преподаватели представиха институциите, в…
Гранд при от второто издание на Международен акордеонен конкурс Акордеомания 2021 се присъжда на 10-годишния участник от Сърбия Кевин Азирович. Той получи най-много точки в конкурса (24.417 от максимални 25) от жури в състав: Юрий Шишкин (Руска Федерация), Фредерик Дeшам (Франция), Владимир Мандич (Сърбия), проф. д-р Добромир Митев (България) и Ангел Маринов (България). Негов преподавател е Предраг Раимович.
Втори Международен фестивал "Акордеомания 2021" се организира от Сдружение Акордеомания Арт в периода 1-4 юли с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма "Мобилност" I. Фестивал Акордеомания 2021 има за цел да стимулира развитието на националните акордеонни школи в страната, като създава условия за изява, популяризиране постиженията на младите български музиканти, развитие на техните заложби и професионално усъвършенстване. В рамките на събитието се провеждат международен и национален конкурс, акордеонна академия и концерти с утвърдени имена в акордеонното изкуство.
В Trophee Mondiale 2020, България ще бъде представена от Ансамбъл “Акордеомания“ - категория Световна музика и Георги Иванов - категория Маster. Гергана Илиева и Валентин Тодоров ще участват в International Open Trophy 2020 - категория до 16 години - Класика. Ансамбъл “Акордеомания” получава наименованието си през 2001 г. от своя първи ръководител Румен Тодоров. В състава му участват акордеонисти от НУИ „Панайот Пипков“ - гр. Плевен.Ансамбълът участва в реализацията на международни проекти:- "Български ритми, френски мелодии" в партньорство с Консерватория…
Уважаеми участници, преподаватели, изпълнители и любители на акордеонната музика, С голямо съжаление Ви информираме, че поради непредвидимото развитие на пандемията от коронавирус (COVID-19), сме принудени да отменим Международен фестивал Акордеомания в Плевен през 2020 година. Обмисляхме различни варианти за отлагане на фестивала. Несигурността от по-нататъшното развитие на пандемията от COVID-19, трудностите, пред които са поставени участници и организатори в подготовката си за събитието, наложиха да вземем разумното решение - да отменим фестивала през тази година. Бъдете здрави! Oчакваме с нетърпение…
Второто издание на Международен конкурс Акордеомания предвижда за изпълнителите на народна музика още една категория фолклор - IX-та. Тя е за участници родени през 2006 г. и по-късно. Програмата е с продължителност до 7 минути. Акордеонистът изпълнява 2 солови фолклорни пиеси в различен размер.

Сдружение АКОРДЕОМАНИЯ АРТ

 

 

 

 

www.accordiomaniaart.com

Организационен комитет

festival@accordiomaniaart.com

 

Международен акордеонен фестивал АКОРДЕОМАНИЯ - Плевен, 29 юни - 2 юли 2023
© 2023