Втори Международен фестивал "Акордеомания 2021" се организира от Сдружение Акордеомания Арт в периода 1-4 юли с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма "Мобилност" I. Фестивал Акордеомания 2021 има за цел да стимулира развитието на националните акордеонни школи в страната, като създава условия за изява, популяризиране постиженията на младите български музиканти, развитие на техните заложби и професионално усъвършенстване. В рамките на събитието се провеждат международен и национален конкурс, акордеонна академия и концерти с утвърдени имена в акордеонното изкуство.
В Trophee Mondiale 2020, България ще бъде представена от Ансамбъл “Акордеомания“ - категория Световна музика и Георги Иванов - категория Маster. Гергана Илиева и Валентин Тодоров ще участват в International Open Trophy 2020 - категория до 16 години - Класика. Ансамбъл “Акордеомания” получава наименованието си през 2001 г. от своя първи ръководител Румен Тодоров. В състава му участват акордеонисти от НУИ „Панайот Пипков“ - гр. Плевен.Ансамбълът участва в реализацията на международни проекти:- "Български ритми, френски мелодии" в партньорство с Консерватория…
Уважаеми участници, преподаватели, изпълнители и любители на акордеонната музика, С голямо съжаление Ви информираме, че поради непредвидимото развитие на пандемията от коронавирус (COVID-19), сме принудени да отменим Международен фестивал Акордеомания в Плевен през 2020 година. Обмисляхме различни варианти за отлагане на фестивала. Несигурността от по-нататъшното развитие на пандемията от COVID-19, трудностите, пред които са поставени участници и организатори в подготовката си за събитието, наложиха да вземем разумното решение - да отменим фестивала през тази година. Бъдете здрави! Oчакваме с нетърпение…
Второто издание на Международен конкурс Акордеомания предвижда за изпълнителите на народна музика още една категория фолклор - IX-та. Тя е за участници родени през 2006 г. и по-късно. Програмата е с продължителност до 7 минути. Акордеонистът изпълнява 2 солови фолклорни пиеси в различен размер.
В секция Резултати са публикувани класирането и съответните протоколи на журито по категории.
CONCERTINO AccordionBand от Молдова е носителя на голямата награда в първия Международен акордеонен конкурс Акордеомания 2019, който се проведе в Плевен от 6 до 8 юни 2019 г. Те получава статуетка и парична награда от 1000 лв.
Юрий Шишкин: Скъпи приятели, моят концерт в Плевен на 6 юни беше прекъснат от проблем с механиката на инструмента. Но в България живее изключителен майстор на акордеони в Пловдив - Виктор Мелник, който ще помогне за поправянето на инструмента. Моят концерт ще се състои в събота на 8 юни когато е церемонията по награждаване и закриване на Международен фестивал Акордеомания 2019 г. Каня всички в зала "Катя Попова" от 19:00 ч.
Петък, 07 Юни 2019 08:47

Акордеон парти - 7 юни

Акордеон парти за ученици, преподаватели, жури и организатори на 7 юни в Mr Cook, след концерта на Ангел Чакъров и Пламен Димитров.
Концертите в рамките на фестивала ще се проведат в Концертна зала "Катя Попова".

Сдружение АКОРДЕОМАНИЯ АРТ

 

 

 

 

www.accordiomaniaart.com

Организационен комитет

festival@accordiomaniaart.com

 

Международен акордеонен фестивал АКОРДЕОМАНИЯ - Плевен, 1-4 юли 2021
© 2021